Revner i puds

Ser dit puds på dit hus træls ud?

Vi giver dig her en kort beskrivelse af dette problem – når du har læst det igennem har du sikkert spørgsmål så ring til os Murerfirma Henrik Carlsen 98 423515, vi kommer gerne til dig, og sammen kan vi gennemgå revner i puds på dit hus, og finde årsagen til hvorfor der opstår revner i pudset væg. Vi gennemgår sammen hvor omfattende skaderne er, og hvad reparationer der eventuelt bør foretages.

Hvorfor revner pudset

Revner i puds kan komme af flere årsager, og behøver i mange tilfælde ikke at have den store betydning ud over det kosmetiske. Revner i eksempelvis pudset facade kan opstå ved at der er brugt for stærk mørtel, for tykt lag mørtel eller for våd mørtel i udførelsen – det vil sige at blandingsforholdet ikke har været korrekt og derfor opstår der revner i pudset, eller puds skaller af. Man bør især være opmærksom på kystnære områder som eksempelvis Skagen, Frederikshavn og Sæby – der slider vejr og vind ekstra meget på husene i form af de store mængder salt der føres med vinden.

Hvornår bør jeg reagere

Det er en god ide at gennemgå dit hus hvert år hvis der er revner i puds og sokkel. Tag gerne billeder af revnerne således du kan følge dem fra år til år.

Revner på 0,5 mm – 1 mm, kaldes for svind-revner og de behøver ikke være tegn på at der er noget galt, dette kan skyldes de skiftende årstider vi har i Danmark i for af kulde, varme, vind frost og fugt.
Revner på 1-2 mm bør du reagere på – jo hurtigere en revne udvikler sig, jo større er problemet sandsynligvis. Sådanne revner bør gennemgås sammen med en fagmand – denne ekspertise har vi i Murerfirma Henrik Carlsen 98 423515, vi vil hjælpe dig med at vurdere årsagen og finde ud af hvad der helt konkret skal gøres.

Når årsagen kommer fra jordbunden

De mere alvorlige skader kan komme fra fundamentet/soklen hvor der kan opstå sætningsskader, som har gjort at revnerne bevæger sig op igennem murværket. Dette kan skyldes at jordbunden ikke er bæredygtig eller at der har været udefra kommende rystelser – eksempelvis store maskiner har gravet i vejen eller ved nedbrydning har banket så kraftigt, at rystelserne har påvirket de omkring liggende matriklers huse og undergrund. Skader som dem bør gennemgås af en fagmand – denne ekspertise har vi i Murerfirma Henrik Carlsen 98 423515.

Hvad siger kunderne om vores arbejde?